Descàrregues

En aquesta secció pot descarregar informació útil sobre serveis energètics, exemples de bones pràctiques i resultats del projecte EESI 2020.

Els segünets documents sobre conceptes bàscis en contractació energètica amb garantia d’estalvis, s’han desenvolupat a partir d’anteriors programes europeus.

També es poden descarregar els documents generats en l’anterior edició del projecte EESI: documents estàndard, informes nacionals, i mòduls de formació EPC.

EESI2020 Diapositives del projecte

Inventari en Fonaments EPC
S’han recollit els elements essencials dels diversos marcs i situacions del mercat del contracte de rendiment energètic (EPC), per als nou països participants en el projecte EESI 2020. Entre els temes abordats hi ha el potencial del EPC, el marc legislatiu en matèria d’eficiència energètica, els grups de destinataris potencials EPC, l’actitud de les autoritats regionals i locals i les barreres existents. A més, els documents EPC existents descriuen el mercat regional ESCO i les opcions i oportunitats de finançament per a l’EPC.

Inventari en Fonaments EPC en anglés. Properament en català. 

Metodologia per a l’avaluació de projectes EPC
Per tal de millorar contínuament els procediments d’EPC, és molt recomanable l’avaluació projectes en procés d’implementació i de projectes acabats. Per a l’estructuració d’aquest procés, s’ha desenvolupat la següent metodologia:

Metodologia d’Avaluació EPC en anglés. Properament en català

Els documents de l’anterior edició del projecte EESI, entre els que hi ha alguns documents estàndard, informes nacionals, així com mòduls de formació sobre documents d’EPC i de discussió, es poden descarregar aquí.
EESI2020-Diapositives del projecte en anglés. Properament en català.

Guia per a facilitadors d’EPC 
Per tal d’aqjudar a les agències d’energia o consultores a entendre les tasques típiques i responsabilitats d’un facilitador de projectes EPC, s’ha desenvolupat la Guia per a facilitadors EPC 
La presentació s’ha dissenyat com un arxiu genèric que es pugui adaptar a les necessitats concretes en cada cas.
A més, a continuació es poden trobar alguns documents de suport a la guia que es poden descarregar:

Valoració d’edificis adequats per l’EPC i aspectes comuns dels edificis
Instruccions de càlcul per a la determinació dels costos d’energia de línia de base, els imports anuals d’Estalvi i la Remuneració
Opcions de Finançament per Projectes d’Energia contractants – Comparació i avaluació
Exemple del càlcul de la base de referència per a l’energia tèrmica a l’escola secundària a Praga

Formació en EPC per facilitadors
Per a la formació dels potencials facilitadors EPC, s’ha desenvolupat una presentació:
Kit  de formació en EPC per facilitadors 

Fulletó EPC
Per donar suport a les agències d’energia o consultors en la tasca d’ informar els clients potencials sobre els criteris principals i avantatges d’EPC s’ha desenvolupat el següent fulletó que es pot descarregar aquí:
Fulletó EPC

Butlletí

Segueix-nos!