GEA – Àustria

Graz Energy Agency ( GEA ) va començar a funcionar com a societat anònima l’any 1998 amb el suport del programa SAVE de la UE.

L’agència compta actualment amb una plantilla de dotze persones altament qualificades, amb coneixements que van des disciplines tècniques, econòmiques, jurídiques i de màrqueting.

Els principals accionistes són la ciutat de Graz i la companyia energètica local (Graz Energie GmbH & Co KG) també participada per la companyia energètica regional i per la companyia de serveis públics de gas. Al consell assessor de la Cambra de Comerç, a part dels accionistes, també hi ha representants de la Cambra de mà d’obra i el Comissari d’Energia d’Estíria.

La tasca essencial de l’Agència d’Energia de Graz és promoure l’eficiència energètica i les energies renovables, amb especial èmfasi en la promoció de serveis energètics innovadors (com el finançament per tercers, contractes de rendiment, gestió de l’energia, la rehabilitació orientada ecològica d’edificis, etc .) La GEA és la principal institució per a aplicar les polítiques energètiques municipals de la ciutat de Graz, així com per la realització de diversos programes del govern regional d’Estíria. El públic objectiu principal son els grans consumidors d’energia com edificis públics, empreses, zones residencials, etc.

En els últims anys GEA ha obtingut quatre vegades el “Premi Professional d’Energia”, atorgat pel MinisteriFederal de Medi Ambient i l’Associació Austríaca per al Medi Ambient i Tecnologia, a projectes ESCO innovadors. A més, va obtenir al 2006 el “Premi al Servei d’Energia” europeu, com a millor promotor de serveis energètics amb el seu programa Thermoprofit.

La GEA representa a les agències d’energia austríaques locals i regionals al Grup “ManagEnergy Reflection” de la Comissió Europea (actuant com a president al 2005) i té per tant un coneixement profund de la política energètica europea. És també molt activa en projectes europeus i internacionals com a coordinador i soci.
A més d’aquestes activitats europees, la GEA és la representant d’Àustria en el Comitè Executiu del Programa de Gestió de la Demanda IEA i ha participat en diverses tasques.

 

Per més informació:

Graz Energy Agency
Reinhard Ungerböck
Kaiserfeldgasse 13/I
8010 Graz
Austria

Tel.: +43/316/811848-17
Fax: +43/316/811848-9
Email: ungerboeck@grazer-ea.at
Web: www.grazer-ea.at

Butlletí

Segueix-nos!