Segona reunió de treball del Projecte EESI2020

Els dies 7 i 8 del passat mes de novembre del 2013 es va celebrar a la ciutat de Dublín la segona trobada dels membres de l’equip EESI2020.

Aquesta,  es va iniciar amb un seminari informatiu sobre el model de contractació EPC (Energy Performance Contracting o Contracte de rendiemtn Energètic), organitzat per l’Agència de gestió d’energia de la ciutat de Dublín (Codema) i a la què hi van assistir a més dels membres de l’equip EESI2020, autoritats locals irlandeses, Agències d’energia locals i algunes ESE (Empreses de Serveis Energètics).

Els assistents van poder copsar la potencialitat que té l’EPC per aconseguir importants estalvis d’energia, treballant sota el principi de pagament de la inversió a partir dels estalvis produïts. El seminari va donar l’oportunitat a les autoritats locals d’arribar a enfrontar-se amb les conseqüències pràctiques de l’EPC, basant-se en les experiències d’altres ciutats europees, i d’aprendre com introduir l’EPC a Irlanda a partir de les ajudes disponibles.

Durant les sessions de treball dels membres de l’EESI2020, es va fer un seguiment de totes les tasques que s’estan realitzant i les pendents de realitzar amb els principals objectius per a cada línia de treball. 

Les sessions de treball van estar enfocades bàsicament al desenvolupament d’eines per a la transferència de coneixement en contractació EPC, de la qual tant l’Agència d’Energia de Berlin (BEA) com la Consultoria SEVEn de Praga tenen una experiència de prop d’uns 20 anys.

L’ICAEN va fer una presentació del model de contractació que ha desenvolupat en els darrers dos anys i que s’ha aplicat en la licitació pública del CAR (Centre d’Alt Rendiment) de Sant Cugat. Es tracta d’un model totalment en la línia dels estalvis garantits o EPC. Es va fer especial èmfasi en la necessitat d’utilitzar protocols per a la Mesura i Verificació dels Estalvis, que encara no són aplicats de manera generalitzada a Europa.

Butlletí

Segueix-nos!