Vista del casc antic de Barcelona i la façana litoral. Foto: Francisco Sánchez

European Energy Service Initiative 2020

Barcelona is one of nine partner cities cooperating with the EESI 2020 consortium.

últims actes

Premis Europeus als millors Serveis Energètics -E [...]

Criteris Les regles generals per als Premis Europeus de […] Més »

Segona reunió de treball del Projecte EESI2020

Els dies 7 i 8 del passat mes de […] Més »

L’èxit Kick-Off-Meeting a Berlín

La primera reunió de tots els socis del projecte […] Més »

Més actes

Benvinguts al Projecte EESI 2020

L’EESI 2020- Iniciativa Europea de Serveis Energètics cap als objectius d’estalvi d’energia UE 2020“ és un projecte que contribueix al compliment de l’objectiu del 20% d’estalvi energètic de la UE, mitjançant un ús molt més ampli dels contractes de serveis energètics en la modalitat coneguda per les seves sigles en anglès com EPC (Energy Performance Contracting o contracte de rendiment energètic).

Com es destaca en la nova Directiva de Serveis Energètics (2012/27/EU), els serveis d’energia , com ara els contractes de rendiment energètic, són eines importants per a la renovació dels edificis i per a la millora de les infraestructures públiques. No obstant, encara que moltes ciutats europees s’han compromès a posar en pràctica mesures d’estalvi d’energia, certs obstacles estan impedint l’ús dels EPC com a un mitjà per obrir l’estalvi desitjat. Aquests obstacles són principalment de naturalesa no tecnològica , com la manca d’ informació sistemàtica, de confiança, de procediments de contractació, o altres com les capacitats malmeses del mercat i dels facilitadors de projectes.
Per fer front a aquests obstacles, el projecte EESI 2020 té l’objectiu de donar suport a les grans ciutats i regions metropolitanes en la integració d’esquemes d’aplicació dels EPC de llarga durada en els seus plans energètics.

L’EESI 2020 se centrarà en l’aplicació sistemàtica de projectes EPC en aquestes ciutats i regions. Dins de l’equip del projecte, els socis amb més experiència en la implantació de projectes EPC, transferiran el seu coneixement als socis junior, Regions i Àrees metropolitanes amb menys experiència. Un cop formats,els professionals faran de multiplicadors del concepte EPC a les seves regions i garantiran l’impacte a llarg termini del EESI 2020.

mar
31

Butlletí electrònic de març

Es publica el cinquè i últim full informatiu del projecte de […] Més »

mar
30

Document de posicionament a la UE sobre [...]

L’objectiu del projecte EESI 2020 és contribuir a l’obtenció del 20% […] Més »

gen
26

Ja es pot accedir al butlletí de desemb [...]

Ja està publicat el darrer butlletí del projecte, on  es proporciona […] Més »

Més notícies

Partners

Butlletí

Segueix-nos!